EU
EU

Χταπόδι με φάβα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μουλιάζουμε τη φάβα σε ένα λεκανάκι με νερό για καμιά ώρα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φάβα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό (3 δάχτυλα πάνω από το ύψος της φάβας), αλάτι, πιπέρι και την αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την πολτοποιούμε.

Αφού καθαρίσουμε το χταπόδι μας, το βράζουμε για 3 λεπτά σε μια κατσαρόλα αρωματισμένη με μια σκελίδα σκόρδο και 2 φύλλα δάφνης. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο φούρνο μαζί με τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το χυμό τους, ένα ποτήρι κρασί, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα σκεπάζουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 ώρα στους 170ο .

Σερβίρουμε τη φάβα με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, το χταπόδι μας και το ζουμάκι του! Καλή όρεξη!

Συστατικά

Για τη φάβα

• ½ kg φάβα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• Αλάτι –Πιπέρι
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• Αλάτι – Πιπέρι

Για το χταπόδι

• 1½- 2 kg χταπόδι
• 1 λεμόνι
• 1 πορτοκάλι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 φύλλα δάφνης
• 1 ποτ. λευκό κρασί

Connect with us