Μουλιάζουμε τους χοχλιούς και τους τρίβουμε με τα χέρια μας για να καθαριστούν καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις ξανθίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τους χοχλιούς για να τσιγαριστούν και εκείνοι για περίπου 5 λεπτά, και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τους αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας και κρατάμε μόνο το λάδι τους όπου προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Αφού ψηθεί η σάλτσα ρίχνουμε τα 3 φλυτζάνια νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το στάρι και μετά τη δεύτερη βράση βάζουμε και τους χοχλιούς, το ψιλοκομμένο κολοκύθι και τη μελιτζάνα, τα οποία έχουμε φουρνίσει από πριν. Ανακατεύουμε προσεκτικά και μόλις το φαγητό μας απορροφήσει τα πολλά υγρά αφαιρούμε από τη φωτιά.